luni, 19 mai 2014

Retrospectiv

Asadar, am stat aproape o saptamana.
Din sinapse au inceput sa apara tot felul de obiceiuri pe care nici nu mai stiam ca le stiusem!
Cum ar fi inchiderea gazului intai de la butelie lasand ce mai ramane pe furtun sa se consume cu aragazul pornit... Probabil ca anii copilariei petrecuti la bunica-mea la casa produc acum "dobanda".
Am reusit sa terminam bucataria. In plus fata de ce se vede in poze mai exista acum si o hota. Pentru ca nu am vrut sa gauresc peretii, am scos cosul in pod. Podul este ventilat, fiind acoperit cu tigle asa ca, un furtun, un cot la 90 de rade terminat cu o clapeta de sens (impotriva micilor vietati ce traiesc prin poduri...) a rezolvat o alta problema cu potential de sacaire (murdarirea varului de la aburii de mancare).
Am instalat niste senzori PIR, reflector, ceva LED-uri de iluminare difuza a verandei dar, vedeta incontestabila ramane o veche lampa abandonata de fostii proprietari, probabil din cauza starii. La un moment dat, a fost pusa motorina in interior. Asta a depus mizerii, a cauzat ardere cu rezidurii care a stricat fitilul si a blocat filetele. O trecere rapida cu lampa de sudura de instalatii a carbonizat deseurile si a permis demontarea. Apoi, un fitil nou, desi mai ingust ca cel original, o sticla de 1/2L de petrol lampant si, voila! Avem o lumina de ambianta pe veranda!
Pentru ca a venit si sotia, sub atenta supraveghere au fost "upgradate" balustradele verandei, inlocuind vechile carcase de acumulatori auto cu jardiniere adevarate si cu niste muscate mai "tinere" decat cele cu care ne intampinase casa la prima intalnire.














Duminica, dupa 5 zile petrecute acolo, nu mai imi venea sa plec, mai ales ca in sfarsit, ploaia a incetat!

Sambata, pe deasupra casei au trecut doua avioane de transport C-130 Hercules, militare. Altitudinea relativa, masurata din ochi, nu era mai mare de 300m, avioanele avand marimea relativa, la o lungime de brat, de aproximativ 40-50 cm! Se pare ca este un culoar de zbor caci am tot vazut si avioane usoare si elicoptere, atat civile cat si militare si de politie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteti lasa un comentariu aici. El va fi moderat pentru a elimina spam-ul. Va rog sa ramaneti in limita decentei. Multumesc.